Sortiment
Service
Allt om lasergravering

Lasergraveringen är en av de mest populära förädlingsbehandlingarna på reklamartiklar. Den är lämplig för olika material, ser kvalitetsmässig ut, är mycket stabil och har fina linjer och rena konturer. Möjlighet för oss att introducera metoden igen:

Hur fungerar lasergraveringenĀ

Per grafikmjukvaruprogram, skapar kunden en digital mall med sin logotyp, slogan eller företagets namn och levererar den till gravören. Viktigt: Motivet ska vara vektoriserbart och enfärgat.

Lasern är ansluten till en dator och har direkt tillgång till mallen. Med hjälp av en intensiv laserstråle överför lasern riktat och kontrollerat ett litet skikt av materialet eller beläggningen på respektive reklamartiklar Genom laserljuset, kommer materialet att smältas eller bränns och indunstas. De underliggande skiktet framträder.

Vilka reklamprodukter är lämpliga för lasergraveringĀ

Lasergravering finns i många material och kan därför väljas för olika reklamartiklar. Möjlig Lasergravering beror delvis på

  • Metall, t.ex. tändare, nyckelringar, isoleringsmuggar
  • Trä, t.ex. blyertspennor, speluppsättningar, skärbrädor
  • Läder, t.ex. tidskrifter, konferensmappar, plånböcker

Grova eller strukturerade ytor kan också lätt laserbehandlas. Det bör noteras att lasern tränger in lika djupt i alla delar av materialet.

Vilka är fördelarnaĀ

  • mycket rena konturer och fina detaljer är möjliga
  • extremt resistenta
  • miljövänligt
  • Möjlighet att kundanpassa produkter, t.ex. kan namnuppgifter avläses automatiskt

Var går gränsernaĀ

Fler färger eller övertoningar är inte möjliga, då ingen färg appliceras, utan material slits ut inget valbart färgresultat, eftersom graveringfärgen beror på materialet; aluminium blir t.ex. vitt, rostfritt stål grått, endast möjligt för krökta ytor av stål, eftersom lasern vid hög krökning eller stora mönster kan glida.